Салата с леща, печени зеленчуци и сирене

Може да се сервира и като основно
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г леща
1 малка глава червено цвекло
1 глава червен лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 тиквичка
200 г чери домати
70 мл маслиново масло екстра върджин
1/2 лимон
2 с.л. мед
1/2 ч.л. кимион
1-2 с.л. Vegeta Natur Universal
100 г краве сирене
20 г тиквени семки
1/4 връзка магданоз
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Салата с леща, печени зеленчуци и сирене
Лещата се сварява и след това се отцежда.
2
Салата с леща, печени зеленчуци и сирене 2
Зеленчуците, без цвеклото, се нарязват на едро. Цвеклото се нарязва на по-дребни кубчета.
3
Салата с леща, печени зеленчуци и сирене 3
Всички зеленчуци се слагат в тава. Заливат се с половината от маслиновото масло, посоляват се, разбъркват се и се пеката на 180 градуса за 20-25 минути (докато омекнат).
4
Салата с леща, печени зеленчуци и сирене 4
Дресингът се приготвя от останалия зехтин, сока от лимон, меда, кимиона и вегетата.Всичко се разбъква добре.
5
Салата с леща, печени зеленчуци и сирене 5
Лещата се овкусва с дресинга.
6
Салата с леща, печени зеленчуци и сирене 6
Сервира се поръсена със запечените зеленчуци, натрошено сирене и накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: