Салата с киноа в зелено

Тук всичко е в зелено - има още краставица, авокадо, чушки. Само козето сирене е в контраст на финала
Източник: Бон Апети
Дата: 09.08.2013
Салата с киноа в зелено
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. киноа
1 глава червен лук
150 г грах (замразен)
1 краставица
2 зелени чушки
1 авокадо (зряло)
200 г френско козе сирене
2 с. л. зехтин

за зеления дресинг:
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1 връзка босилек
2 скилидки чесън
2 щипки чили на прах
50 г печени бадеми (солени)
80 мл зехтин
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с киноа в зелено

Киноата се сварява в кипяща подсолена вода за около 10 минути, след това се прецежда и се охлажда под течаща вода. Отцежда се.

 


2
Салата с киноа в зелено 2

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва на умерен огън в зехтина, докато стане карамелен.

 


3
Салата с киноа в зелено 3

Грахът се бланшира в подсолена вода, след това се шокира в ледена, отцежда се.

 


4
Салата с киноа в зелено 4

Краставицата се обелва и се нарязва на кубчета (без семките). Чушката се нарязва на ивички, а авокадото на кубчета.

 


5
Салата с киноа в зелено 5

Всички продукти за дресинга се пасират.

 


6
Салата с киноа в зелено 6

Киноата се смесва със зеленчуците, карамеления лук, граха и дресинга. Оставя се в хладилник поне за 30 минути, поръсва се с нарязаното сирене и се поднася. За оформянето можете да използвате ринг.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2017
Прецених че 2ч.ч. киноа са твърде много спрямо останалите съставки и намалих колчеството на 1ч.ч. Получи се много вкусно и свежо.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2013
Невероятна е! С удоволствие бих я сервирала и на гости!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2013
за да е максимално зелено сложих сок от лайм
1.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2013
една много сполучлива рецепта с киноа,любима ни е у дома.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: