Салата с карамелизирана тиква, пушено пиле и булгур

Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2009
Салата с карамелизирана тиква, пушено пиле и булгур
 
Необходими продукти:
700 г тиква
200 г пушено пиле
150 г булгур
1 с. л. кафява захар
1 връзка рукула (250 г)
1 цикория
4 с. л. бял балсамов оцет
4 с. л. зехтин
бял пипер и сол на вкус
топинг карамел за заливане


Начин на приготвяне:
1
Тиквата се сварява, докато омекне, но без да се преварява. Реже се на кубчета и се карамелизира в сух тиган със захарта за 2–3 минути.
2
Пилешкото месо се накъсва и се смесва в купа с тиквата, сварения предварително булгур, зехтина и оцета, овкусява се със сол и бял пипер.
3
Листата на цикорията се отделят и се пълнят със смесените и разбъркани продукти. Около получените лодки се добавят листа рукула и се залива с тънка струя топинг карамел.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: