Салата с хрупкави пилешки филета и винегрет от личи

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2010
Салата с хрупкави пилешки филета и винегрет от личи
 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
1/2 къдрава салата
1/2 червена салата
1/2 салата “Айсберг”
2 червени чушки
100 г горчица
100 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
100 г личи или сок от личи (100 мл)
100 мл зехтин
100 мл оризов оцет (ябълков)
1 ч. л. канела
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Продуктите за винегрета се смесват в купа и се оставят в хладилник за около час.
2
Пилешкото филе се овкусява със сол и черен пипер, намазва се с горчицата и зехтина, след което се изпича на тефлонов тиган. Нарязва се на жулиен и се оставя да изстине.
3
Салатите се измиват и листата се накъсват. По принцип повечето зелени салати не се режат, за да не загубят свежестта си.
4
Салатата се овкусява с винегрета и се поставя в подходяща чиния или голяма купа (зависи от повода). Накрая червените чушки се нарязват на лентички и салатата се поднася, като върху нея се слагат пилешкото месо и лентичките чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: