Салата с френско сирене, орехи, хрупкава маруля и малинов винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2010
Салата с френско сирене, орехи, хрупкава маруля и малинов винегрет
 
Необходими продукти:
1 къдрава маруля
1 червена маруля
1 връзка рукула
40 г орехи
200 г сирене „Tete Moet”
150 г чери домати
1 круша
120 мл зехтин
30 мл малинов оцет


Начин на приготвяне:
1
Салата с френско сирене, орехи, хрупкава маруля и малинов винегрет
Марулите и рукулата се измиват и накъсват на малки парчета.

2
Салата с френско сирене, орехи, хрупкава маруля и малинов винегрет 2
С помощта на специален уред от сиренето се правят рози или се нарязва на малки, тънки парчета с нож за твърди сирена. Крушата се обелва и се нарязва по дължина, а чери доматите – на половинки.
3
Салата с френско сирене, орехи, хрупкава маруля и малинов винегрет 3
В чиния за сервиране се подреждат марулите, върху тях – орехите и парченца от круша.
4
Салата с френско сирене, орехи, хрупкава маруля и малинов винегрет 4
Малиновият оцет се смесва със зехтина и полученият винегрет се поръсва върху салатата. Отстрани се подреждат половинките чери домати, отгоре се нареждат розичките сирене и се сервира.


Съвети:
•Сиренето „Tete Moet” може да се замести със синьо сирене, а малиновият оцет – с балсамов оцет.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


256 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: