Салата с елда, репички и пармезан

Полезна, свежа, с аромат на джоджен и лимон
Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
80 г елда
1 малка краставица
1 връзка репички
2 сушени домата
2 скилидки чесън
20 г слънчогледово семе
10 г ленено семе
30 мл зехтин „Екстра върджин“
1 лимон
1 връзка магданоз
2 стръка джоджен
сол
50 г сирене „Пармезан“


Начин на приготвяне:
1
Салата с елда, репички и пармезан

Елдата се сварява в подсолена вода за около 10 минути и след това се измива със студена вода. Отцежда се. Магданозът, джодженът, репичките, краставицата и доматите се нарязват надребно. Слагат се в купа заедно със слънчогледа и ленено семе.

 


2
Салата с елда, репички и пармезан  2

Чесънът се прави на паста с малко сол и се добавя към зеленчуците заедно с настърганата кора от лимона, зехтина, елдата и сол на вкус. Разбърква се. Поръсва се и 1 лъжица от сока на лимона. Слатата се сервира с люспи пармезан.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2020
Хубава комбинация и вкусна!
6.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2018
Любима рецепта, дори без репички е превъзходна!
5.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2018
Браво! Страхотна рецепта!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2017
много вкусна салата.замених лененото семе със сусам,че нямах и запекох ядките на сух тиган.Обичам прясно изпечени ядки в салата.
3.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2017
Получи се много хубава салата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


251 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: