Салата с червено цвекло, зелен фасул и рукула

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2009
Салата с червено цвекло, зелен фасул и рукула
 
Необходими продукти:
700 г червено цвекло
400 г зелен фасул
400 г рукула
400 г козе сирене
300 г чери домати
40 г кедрови ядки
50 мл балсамов оцет
1 стрък мащерка и розмарин
сол на вкус
200 мл олио
100 г едрозърнеста горчица
2 щипки черен пипер


Начин на приготвяне:
1
В тенджера се налива вода, прибавят се балсамовият оцет, мащерката и 2–3 щипки сол и се слага да се свари червеното цвекло. След това се обелва и се нарязва на кубчета.

2
Зеленият фасул се бланшира в подсолена кипяща вода за около 2–3 минути, без да се реже, след което се изцежда и се поставя в купа с лед.

3
Рукулата се почиства, измива се и стъблата се изрязват. Чери доматите се измиват и се режат на половинки.

4
В подходящ съд се смесват продуктите за дресинга и се разбъркват до хомогенизиране.

5
Нарязаното цвекло, зеленият фасул, рукулата и чери доматите се поставят в купа, овкусяват се с дресинга и се разбъркват. Добавят се кедровите ядки, отгоре се натрошава козето сирене и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: