Салата с червено цвекло и пилешко роле

Салата във фюжън стил с изпечени във фурна и карамелизирани с балсамов оцет цвекло и цикория
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г малки глави червено цвекло
100 г пилешко роле
50 г орехови ядки
2 цикории
1 портокал
1/2 връзка рукула
8 с. л. зехтин
2-3 с. л. балсамов оцет
20 зърна кимион
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с червено цвекло и пилешко роле
Главите червено цвекло се обелват, измиват се и се подсушават. Нарязват се на четвъртинки (или половинки - в зависимост от големината на цвеклото) и се нареждат в тава. Поливат се с половината зехтин и се поръсват със зърната кимион.
2
Салата с червено цвекло и пилешко роле 2
Цикорията се разрязва на две, добавя се в тавата при цвеклото и се полива с останалия зехтин. Зеленчуците се поръсват със сол и черен пипер и се поставят в загрята на 200 градуса фурна. След около 20-30 минути цикорията се изважда, а цвеклото се пече още 10 минути.
3
Салата с червено цвекло и пилешко роле 3
След като и цвеклото е готово, цикорията се връща в тавата. Всичко се полива с балсамов оцет и се запича за 3-5 минути на същата температура. След това зеленчуците се изваждат в чиния и цвеклото се нарязва надребно.
4
Салата с червено цвекло и пилешко роле 4
Ореховите ядки се запичат в сух тиган и се нарязват на едри парчета.
5
Салата с червено цвекло и пилешко роле 5
Портокалът се обелва, филенцата се изрязват с нож и се отделят. Приготвя се дресинг, като сокът от остатъка от портокала се изцежда, налива се в тавата, в която са печени зеленчуците, и се разбърква.
6
Салата с червено цвекло и пилешко роле 6
В порционна чиния се поставя нарязано на тънки филии пилешко роле, добавят се цвекло, цикория и листа рукула, а отгоре се нареждат парченца портокал. Салатата се поръсва с орехови ядки, полива се с дресинга и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: