Салата с червено цвекло и козе сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 17.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150-200 г козе сирене
50 г орехови ядки
30 г масло
1 глава червено цвекло
10 листа зелена салата
10 листа цикория
1/2 връзка рукула
4-5 с. л. зехтин
2 с. л. ябълков оцет
2-3 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Салата с червено цвекло и козе сирене
Главата цвекло се сварява, обелва се и с подходяща лъжица се оформят топчета.
2
Салата с червено цвекло и козе сирене 2
Маслото се запържва до потъмняване. Изсипват се ореховите ядки и се запържват за 1 минута. След това се изваждат с решетъчна лъжица и се смилат на по-едри парченца.
3
Салата с червено цвекло и козе сирене 3
Съставките за дресинга се смесват и разбиват. Зелената салата се нарязва на ивици, рукулата и листата цикория – наситно. Поставят се в купа.
4
Салата с червено цвекло и козе сирене 4
Зеленчуците се овкусяват с 2 с. л. от дресинга. Изсипват се смлените ядки, разбърква се. Останалият дресинг се излива върху топчетата цвекло. Салатата се сервира, като върху листните зеленчуци се поставят топчета цвекло и парчета сирене.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: