Салата с бяла риба, задушена на пара

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Салата с бяла риба, задушена на пара
 
Необходими продукти:
100 г филе бяла риба по избор
100 г картофи
15 г краве масло
50 мл готварска сметана
30 г рукула
1 домат
50 г авокадо
30 г селари
сол, смлян шарен пипер, мащерка, светъл балсамов о
50 г крем сирене
30 г майонеза
20 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
2–3 пера див лук за украса
сол и смлян бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се, нарязват се на кубчета, слагат се в тиган и се сотират за 1 минута в маслото. Прибавят се сметаната, мащерка и шарен пипер и се оставя още 1–2 минути, докато сметаната се сгъсти.
2
Филето се разрязва на триъгълници и се посолява. В тенджера с вряща вода рибата се поставя в гевгир така, че да остане над водата, и се задушава под капак 10 минути или до предпочитаната кулинарна готовност.
3
Доматът се обелва, почиства се от семките и се нарязва на малки кубчета. Авокадото и селарито се почистват и се нарязват с приблизително същата големина, а рукулата само се почиства от дръжките. Така обработените зеленчуци се овкусяват със сол, зехтин и балсамов оцет.
4

крем сиренето, сметаната, счуканият чесън, сол, майонезата, бял пипер и наситненият див лук се пасират на сос с гладка консистенция. Ястието се аранжира от различните съставки и се поднася в затоплен съд.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: