Салата с айсберг, червен лук и горгонзола

За тези, за които салата е начин на живот
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 09.01.2014
Салата с айсберг, червен лук и горгонзола
 
Необходими продукти:
1 брой салата "Айсберг"
1 глава червен лук
100 г сирене "Горгонзола"
2 ябълки
80 г смлени орехи
2 с. л. заквасена сметана
4 с. л. зехтин
ябълков оцет на вкус
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарежете червения лук на ивици, посолете го, полейте го с оцет и го намачкайте да поеме добре подправките. Измийте и нарежете салатата.

2
В купа сложете 2 с. л. заквасена сметана 4 с. л. зехтин и ябълков оцет на вкус. Разбъркайте добре дресинга.
3
Нарежете ябълките и горгонзолата на малки кубчета.
4
Сглобяване на салатата: в подходяща чиния сложете от айсберга и нарязаните ябълки, отгоре поръсете с червения лук, смлените орехи и горгонзолата на малки кубчета. Най-отгоре полейте обилно с марината. Сега опитайте. Леле… Кой измисли тази вкусотия?
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2017
Не знаех, че айсберг и лук си отиват толкова - вкусна комбинация
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2014
Много ми харесва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: