Салата с артишок и сьомга

Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2009
Салата с артишок и сьомга
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. зехтин
1 ч. ч. вода
1/4 ч. л. сол
4-5 с. л. манатарково олио
3 с. л. оцет
1 с. л. кромид лук
1 ч. л. сол
100 г сьомга
200 г бланширан зелен фасул
3 мариновани сърца от артишок
1 салата "Айсберг"
1 глава фенел (резене)
1 шепа манатарки (25-30 г)


Начин на приготвяне:
1
Салата с артишок и сьомга
Манатарките се слагат в тенджера и се заливат с 1 ч. ч. студена вода.
2
Салата с артишок и сьомга 2
Загряват се на котлон, докато изври водата, след което се сипват 2 ч. ч. зехтин и се оставят да поемат зехтина 10 минути.
3
Салата с артишок и сьомга 3
Поръсват се със сол и се пасират в тенджерата и получената смес се пюрира в блендер.
4
Салата с артишок и сьомга 4
Резенето се нарязва на тънки ивици и се поставя в салатиера.
5
Салата с артишок и сьомга 5
Салатата "Айсберг" се почиства от горните листа и основата, накъсва се и се полива със студена вода.
6
Салата с артишок и сьомга 6
Бланшираниярт зелен фасул се нарязва, залива се с вода и се затопля в микровълнова фурна 8 минути, след което се отцежда и също се полива със студена вода.
7
Салата с артишок и сьомга 7
Лукът за дресинга се нарязва наситно и се смесва в купичка със солта, оцета и манатарковото олио.
8
Салата с артишок и сьомга 8
Сърцата от артишок се нарязват на четвъртинки.
9
Салата с артишок и сьомга 9
Нарязаното резене се смесва със салатата "Айсберг" и зеления фасул.
10
Салата с артишок и сьомга 10
Салатата се прехвърля в порционна чиния, полива се с дресинга и се украсява с розичка от сьомга и четвъртинки сърца от артишок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: