Салата с алабаш, сусам и джинджифил

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2005
Салата с алабаш, сусам и джинджифил
 
Необходими продукти:
1 глава алабаш
2 резена пресен джинджифил
3 с. л. ябълков оцет
3 с. л. олио
2 с. л. сусам
1 ч. л. захар
1 непълна ч. л. естрагон
2-3 щипки червен лют пипер


Начин на приготвяне:
1
Салата с алабаш, сусам и джинджифил
Алабашът се измива, обелва се и се нарязва първо на филийки, след това - на тънки ивици. Бланшира се за кратко във вряща подсолена вода, след което се измива със студена вода в гевгир и се оставя да се отцежда.
2
Салата с алабаш, сусам и джинджифил 2
В купа се смесват естрагонът, оцетът, обеленият и накълцан джинджифил, солта и захарта.
3
Салата с алабаш, сусам и джинджифил 3
Алабашът се поставя в подходяща купа, полива се със заливката, прибавя се олиото, поръсва се със сусам и червен пипер. Оставя се да престои поне 1 час, след което се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2019
Алабашът е достоен заместител на картофите може да момагне на тези, които страдат от диабет. Това е вкусен зеленчук, който може да се консумира сготвен и суров и е много подценяван. Салатата има много свеж вкус, подсилен от джинджифила и пресния естрагон. Много добра рецепта. Благодаря.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: