Салата „Президент” с пушена сьомга

Домати, краставици и лук в босилков дресинг, гарнирани с пушена сьомга, мариновани пъдпъдъчи яйца и кълнове
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2009
Салата „Президент” с пушена сьомга
 
Необходими продукти:
50 г домати
100 г краставици
10 г пресен лук
сол на вкус
500 мл зехтин
100 г пресен босилек
3 пъдпъдъчи яйца
100 мл соев сос
100 мл вода
5 г захар
150 мл зехтин
25 г пушена сьомга
1 лист червена салата
1 лист зелена салата
10 г соеви кълнове


Начин на приготвяне:
1
Доматите и се почистват от семето и кожата и месестата част се нарязва на малки кубчета.
2
Половината от краставиците се нарязват на малки кубчета и се поставят в купа. Прибавя се нарязаният наситно пресен лук и се овкусява със сол.
3
Билковият дресинг се приготвя, като зехтинът и босилекът се пасират в блендер. С него се овкусява салатата.
4
Маринатата за яйцата се приготвя, като соевият сос, водата и захарта се разбиват добре. Пъдпъдъчите яйца се мариноват 12 часа, след което се отцеждат и съхраняват в зехтина.
5
От останалата краставица се нарязват 4 ивици и се подреждат като ветрило в средата на чинията за сервиране. Върху тях се поставя метален пръстен и в него се слага овкусената салата.
6
От пушената сьомга и листата червена и зелена салата се оформят рози, които се поставят върху салатата. Декорира се с маринованите яйца и кълновете.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: