Салата по канарски

Авторска рецепта на оркестър "Канарите"
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2007
Салата по канарски
 
Необходими продукти:
50 г маслини
1 пушена скумрия
2 сварени яйца
2 домата
1 малка глава кромид лук
1 краставица
1 зелена чушка
1 люта чушка
3-4 стръка зелен лук
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
2 с. л. зехтин
пикантина, лимонов сок и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата по канарски
Краставицата и доматите се обелват.
2
Салата по канарски 2
Краставицата се нарязва на полумесеци, а доматите – на резени. Слагат се в порционна чиния.
3
Салата по канарски 3
Главата лук се почиства и се нарязва наситно. Зеленият лук се нарязва на колелца. Прибавят се към салатата.
4
Салата по канарски 4
Чушките се почистват от семето и се нарязват наедро. Добавят се към останалите зеленчуци.
5
Салата по канарски 5
Маслините се обезкостяват, нарязват се на половинки и също се слагат в салатата.
6
Салата по канарски 6
Опашката и главата на рибата се отстраняват.
7
Салата по канарски 7
Рибата се филетира и се нарязва на малки парчета. Парченцата се подреждат по периферията на чинията.
8
Салата по канарски 8
Яйцата се обелват, нарязват се на четвъртинки и се подреждат около салатата. По желание може да се добавят и кръгчета обелен домат.
9
Салата по канарски 9
Салатата се поръсва с пикантина, овкусява се със зехтин и лимонов сок и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: