Салата "Панцанела"

Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 бр. кралски скариди
3 домата
2 скилидки чесън
100 г сирене "Моцарела"
2-3 филии хляб
4-5 клонки мащерка
4-5 с. л. зехтин
2 ч. л. песто “Геновез”


Начин на приготвяне:
1
Салата
Доматите се почистват, без да се режат. Сцепват се в долната част и се бланшират за 30 секунди във вряла вода. Охлаждат се със студена вода и се обелват. Семето се отстранява, месестата част се нарязва на кубчета.
2
Салата
Хлябът се нарязва на едри кубчета. Половината от зехтина се загрява, овкусява се със смачканата скилидка чесън и в него се запържват кубчетата.
3
Салата
Щом се зачервят, се добавят нарязаните на кубчета домати и пестото, разбърква се и се прибавя сиренето "Моцарела".
4
Салата
Скаридите се нарязват напречно откъм гърба и се измиват. Запържват се в предварително загрят и овкусен със смачкана скилидка чесън зехтин. Поставят се клонките мащерка.
5
Салата
Сервира се, като в порциите се слага от салатата, отгоре се аранжират скаридите. Поръсва се със зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: