Салата “Панцанела”

Бърза салата с пресни зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2011
Салата “Панцанела”
 
Необходими продукти:
1 голям розов домат
125 г сирене “Моцарела”
1 глава червен лук
100 г маслини “Kаламон”
10 г каперси
1 голяма чабатa (стар хляб)
1/2 връзка пресен босилек
100 мл зехтин
40 мл балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата “Панцанела”

Доматите и сиренето “Моцарела” се нарязват на кубчета, а лукът–на полумесеци. Слагат се в купа и към тях се прибавят маслините и начупеният хляб. Отгоре се накъсва босилека.


2
Салата “Панцанела” 2

Слагат се каперсите и се овкусява със сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин. Разбърква се и салатата се оставя в хладилник за 10 минути, преди да се поднесе.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2022
Ние добавихме краставица и авокадо, което също беше много свежо допълнение :)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2015
Идеална е за стария ви хляб. А е и много ароматна и вкусна.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
любимата ми
2.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2013
Много апетитна салата! Промених съвсем леко рецептата, като направих крутони, овкусени със зехтин и риган. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2013
ммммммм чудесноо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: