Доматите се измиват и се режат на кубчета. Поставят се във фина цедка или в марля, за да се отцеди сокът от тях. Агарът се разтваря според упътването на опаковката и се смесва със сока от доматите. Получената смес може да се овкуси по желание със сол и пипер или различни подправки, след което се сипва в плитък съд. Оставя се в хладилник и след като се желира, се оформят кръгчета с помощта на метален ринг или гърлото на чаша.
Салатата се оформя като се редят шайба от доматеното желе, върху нея – шайба „Моцарела“ и реденето се повтаря, като най-отгоре се завършва с доматеното желе.
Дресингът се приготвя, като продуктите се смесят и се пасират. Салатата се залива с получения дресинг или при сервирането сосът може да се поднесе отделно в сосиера и да се овкуси непосредствено преди консумация.
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...