Салата от желиран с агар доматен сок и „Моцарела“

Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2009
Салата от желиран с агар доматен сок и „Моцарела“
 
Необходими продукти:
8 меки домата
500 г „Моцарела“
1 с. л. агар
листа босилек или магданоз за украса
сол и черен пипер на вкус
сокът от 1 лимон
2–3 листа босилек
1 с. л. зехтин
1/2 с. л. пудра захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1

Доматите се измиват и се режат на кубчета. Поставят се във фина цедка или в марля, за да се отцеди сокът от тях. Агарът се разтваря според упътването на опаковката и се смесва със сока от доматите. Получената смес може да се овкуси по желание със сол и пипер или различни подправки, след което се сипва в плитък съд. Оставя се в хладилник и след като се желира, се оформят кръгчета с помощта на метален ринг или гърлото на чаша.

2

Салатата се оформя като се редят шайба от доматеното желе, върху нея – шайба „Моцарела“ и реденето се повтаря, като най-отгоре се завършва с доматеното желе.

3

Дресингът се приготвя, като продуктите се смесят и се пасират. Салатата се залива с получения дресинг или при сервирането сосът може да се поднесе отделно в сосиера и да се овкуси непосредствено преди консумация.

4

Украсява се с листа босилек или магданоз. Тя може да се допълни с кубчета или други форми от останалия изрязан желиран доматен сок.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: