Салата от зелен фасул

Овкусена с богат и ароматен дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресен зелен фасул
20 г каперси
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1 глава шалот
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
4 с. л. червен винен оцет
1 с. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от зелен фасул
Фасулът се почиства и се бланшира за 3–4 минути във вряща подсолена вода. След това се изважда и се охлажда под течаща студена вода.
2
Салата от зелен фасул 2
Лукът и чесънът се наситняват и се заливат с 3 с. л. оцет. Оставят се да престоят 15 минути и се отцеждат.
3
Салата от зелен фасул 3
Горчицата се разбърква с останалия оцет и при постоянно разбиване се налива зехтинът.
4
Салата от зелен фасул 4
Добавят се накълцаните каперси и наситненият магданоз.
5
Салата от зелен фасул 5
Лукът и чесънът се отцеждат и се смесват със зеления фасул. Салатата се залива с дресинга, овкусява се сол и черен пипер и се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2016
Чудесна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: