Салата от зелен фасул с таханов сос

Подходяща и за мезе, и за гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пресен зелен фасул (кръгъл)
100 г сусамов тахан
100 мл сок от лимон
50 мл вода
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от зелен фасул с таханов сос
Фасулът се почиства и се сварява за 5–8 минути в подсолена вода, като трябва да остане хрупкав в средата.
2
Салата от зелен фасул с таханов сос 2
Шокира се в леденостудена вода и се отцежда.
3
Салата от зелен фасул с таханов сос 3
Чесънът се стрива на паста и се смесва с лимоновия сок, сусамовия тахан и водата. Разбърква се и се посолява.
4
Салата от зелен фасул с таханов сос 4
Фасулът се залива със соса и се разбърква.
5
Салата от зелен фасул с таханов сос 5
Салатата се поръсва с наситнения магданоз и се поднася.



Съвет: Преди да се използва, сусамовият тахан трябва да се разбърка, защото обикновено мазнината се отделя на повърхността.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: