Салата от зелен фасул с доматен винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2004
Салата от зелен фасул с доматен винегрет
 
Необходими продукти:
250 г жълт фасул
250 г зелен фасул
2 зелени чушки
1 зелена салата
2 сварени яйца
1 ч. л. естрагон
2 с. л. винен оцет
2 домата (200–220 г)
1–2 с. л. настърган лук
5 с. л. олио
1 ч. л. сол
2–3 щипки захар


Начин на приготвяне:
1
Салата от зелен фасул с доматен винегрет
Фасулът се нарязва наедро, сварява се в подсолена кипяща вода за 20 минути, изцежда се и се изплаква.
2
Салата от зелен фасул с доматен винегрет 2
Винегретът се приготвя, като естрагонът се поставя в подходяща купа, залива се с оцета и се оставя да престои 10 минути. Доматите се поставят в блендера, прибавя се настърганият лук и се пюрира. Ароматизира се с оцета и естрагона, налива се олиото и се поръсва със солта и захарта. Отново се пюрира и се претрива през фина цедка.
3
Салата от зелен фасул с доматен винегрет 3
Чушките се нарязват на ивички, добавят се при фасула и се разбъркват с винегрета.
4
Салата от зелен фасул с доматен винегрет 4
Върху канапе от зелена салата се изсипва зеленчуковата смес и се гарнира с нарязаните на четвъртинки яйца.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: