Салата от зелен фасул и царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2003
Салата от зелен фасул и царевица
 
Необходими продукти:
250 г царевица
250 г зелен фасул
4-5 печени зелени чушки
50 г орехи
1 глава кромид лук
1 резен целина
2 скилидки чесън
7-8 с. л. олио
2 с. л. оцет
1/2 с. л. горчица
2-3 с. л. копър
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салата от зелен фасул и царевица
Зеленият фасул се слага в купа, залива се с вода и се вари в микровълнова фурна 5 минути на пълна мощност.
2
Салата от зелен фасул и царевица 2
Лукът се нарязва на пръстени, чушките – надребно. Ореховите ядки се счукват на по-дребно и се запичат леко в сух тиган. Целината се обелва и се настъргва на най-ситното ренде, а чесънът се счуква в хаванче.
3
Салата от зелен фасул и царевица 3
Приготвя се салатената заливка, като в купа се смесват олиото, оцетът, горчицата и солта и се разбиват, докато се получи хомогенна смес. След това се прибавят целината, чесънът и ореховите ядки и се разбърква.
4
Салата от зелен фасул и царевица 4
При сварения фасул се слагат чушките, царевицата и лукът и отгоре се изсипва заливката. Салатата отлежава около 30 минути, поръсва се с нарязания наситно копър и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


328 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: