Салата от яйца с богат майонезен дресинг

Много вкусна, подходяща да се поднесе към вино и водка
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца (размер L)
200 г майонеза
100 г крем сирене
1 с. л. ретро горчица
1 ч. л. естрагон
2 с. л. каперси
1/2 връзка копър
1 голяма бяла франзела
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от яйца с богат майонезен дресинг

Яйцата се сваряват в подсолена вода за около 8 минути, след това се охлаждат и се обелват. Нарязват се на кубчета.

 


2
Салата от яйца с богат майонезен дресинг 2

Към тях се прибавят нарязаните наситно копър и каперси.

 


3
Салата от яйца с богат майонезен дресинг 3

В купа се смесват крем сиренето, майонезата и горчицата. Разбърква се. Яйцата се заливат с дресинга и се овкусява с естрагона и черен пипер.

 


4
Салата от яйца с богат майонезен дресинг 4

Франзелата се нарязва на филийки, които се намазват с разтопеното масло. Пекат се в загрята на 220 фурна, с вентилатор, до златисто – 7 минути.

 


5
Салата от яйца с богат майонезен дресинг 5

Яйчената салата се разпределя върху филийките и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2023
Идеална за оползотворяване на останалите Великденски яйца.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2014
Превъзходна! Естагонът променя познатия вкус и прави салатата специална.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2014
Направих салатата с малки промени - сложих 10 яйца /размер М/, дижонска горчица и кисели краставички вместо каперси, а за подложка използвах пълнозърнест хляб за тостер, нарязан на триъгълници. Приказно!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2014
Чудна рецепта за останалите от Великден яйца! Днес в предаването Лора и Стоян показаха рецепта за пълнени моркови с яйчена салата, също много хубава, но ще я приготвя изцяло, когато имам бутертесто. Благодаря за лесните и бързи ястия!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: