Салата от целина с пъдпъдъчи яйца

Източник: Бон Апети
Дата: 20.01.2009
Салата от целина с пъдпъдъчи яйца
 
Необходими продукти:
1 глава целина
8-10 пъдпъдъчи яйца
1 струйка лимонов сок
сушен магданоз за поръсване
5-6 с. л. олио
2-3 с. л. ябълков оцет
2 с. л. заквасена сметана (кисело мляко)
1-2 с. л. лучен сок (1/2 глава лук)
1 ч. л. сушен магданоз
1 ч. л. синапено семе
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. сладък червен пипер
1/4 ч. л. чесново брашно


Начин на приготвяне:
1
Салата от целина с пъдпъдъчи яйца
Целината се нарязва на тънки жулиени и се вари няколко минути в кипнала вода със сол и струйка лимонов сок.
2
Салата от целина с пъдпъдъчи яйца 2
Сварената целина се отцежда и се потапя в ледена вода.
3
Салата от целина с пъдпъдъчи яйца 3
Лученият сок (получава се, като 1/2 глава лук се настъргва и се прецежда през марля) се смесва в купичка със стритите 1 ч. л. сушен магданоз и 1 ч. л. синапено семе, 1/4 ч. л. чесново брашно, 2 с. л. заквасена сметана, сладък червен пипер, 1 ч. л. захар и 1 ч. л. сол.
4
Салата от целина с пъдпъдъчи яйца 4
Сипват се 2-3 с. л. ябълков оцет и 5-6 с. л. олио и дресингът се разбърква.
5
Салата от целина с пъдпъдъчи яйца 5
Пъдпъдъчите яйца се сипват отделно в намаслени парчета фолио, за да се пошират.
6
Салата от целина с пъдпъдъчи яйца 6
Завиват се като бонобони във фолиото и се потапят в кипнала вода за 3-4 минути.
7
Салата от целина с пъдпъдъчи яйца 7
Пошираните яйца се поставят върху подправената с дресинга целина в купичка и се поръсват със стрит сушен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: