Зелена салата с пушена сьомга
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
05.11.2013 Реших да приготвя тази очарователна салата по няколко причини: не бях опитвала сурови тиквички; поблазни ме видът им под формата на лентички; имах специален семеен повод, във връзка с който трябваше да нахраня 10 (не на шега!) добре похапващи възрастни.
Придържах се към представената рецепта с малко малко отклонения: замених филенцата от аншоа с консерва риба тон; включих краставица (оформена също на лентички); вместо сушени домати използвах пресни чери; подправките за дресинга обогатих с пресни ментови листа; освен с трохи, завършената салата поръсих с микс от семена.
За приготвянето на увеличеното количество порции ми бяха необходими: 6 средно големи тиквички; 2 големи краставици; 5 пакета моцерела.
Мисля, че с рецептата успях да очаровам не едно, а десет небца!
|
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...