Салата от спанак с пушена риба

Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2003
Салата от спанак с пушена риба
 
Необходими продукти:
1 пушена скумрия
2-3 шепи спаначени листа (200 г)
3 малки глави червен лук (100 г)
100 г орехови ядки
100 г синьо сирене
1-2 с. л. зехтин
100 г майонеза
100 г заквасена сметана
100 г кисело мляко
2 с. л. сок от лимон
1 скилидка чесън
бял пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Салата от спанак с пушена риба
Спанакът се нарязва на жулиени, червеният лук – на тънки шайби и се поставят в купа. Ореховите ядки се начупват и се запичат в сух тиган. Пушената скумрия се почиства от кожата и костите и се накъсва на парчета.
2
Салата от спанак с пушена риба 2
Синьото сирене се намачква в купа и се налива малко зехтин или олио, за да се захване крем. Прибавят се майонезата, заквасената сметана, киселото мляко и накълцаната скилидка чесън, овкусява се с лимонов сок и бял пипер и се разбърква добре.
3
Салата от спанак с пушена риба 3
В порционна чиния се оформя канапе от спанака и лука, върху него се подреждат парчетата пушена скумрия, отстрани се сипва приготвеният дресинг. Салатата се поръсва със запечените орехови ядки и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: