Салата от спанак с моркови и печени чушки

Подходяща за всички вегетарианци и за тези, които спазват Великденските пости
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2013
Салата от спанак с моркови и печени чушки
 
Необходими продукти:
200 г спанак
2 моркова
1 глава червен лук
2 печени червени чушки
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1 с. л. тъмен балсамов оцет
1 ч. л. сусам
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от спанак с моркови и печени чушки

Спанакът се почиства и се нарязва. Морковите се настъргват. Лукът се нарязва на тънки шайби, чушките – на жулиен. Чесънът се стрива на паста. Всичко се смесва.

 


2
Салата от спанак с моркови и печени чушки 2

Овкусява се с балсамовия оцет, зехтина, сол и черен пипер. Разбърква се и се поръсва със сусам.


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2020
много апетитна!
15.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2019
Свежа и вкусна! Една от любимите!
14.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2019
Благодаря за рецептата! Много се хареса в моето семейство.
13.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Не е моята салата
12.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2017
Много свежа и здравословна. Хареса ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: