Салата от скариди

италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2009
Салата от скариди
 
Необходими продукти:
200 г паста „Пене ригате”
200 г коктейлни скариди
2 печени чушки
1 глава фенел (резене, див копър)
2-3 с. л. зехтин
2 с.л. кедрово семе
стрък мащерка за украса
1 шепа манатарки (7-8 бр.)
1 скилидка чесън
4-5 листа пресен босилек
6-8 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 с. л. кедрово семе
кората на 1 лимон
сокът на 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Салата от скариди
Манатарките се накъсват и се заливат с топла вода в купа. Омекналите манатарки се отцеждат и се запържват с 2-3 с. л. зехтин около 2 минути.
2
Салата от скариди 2
Пастата се сварява в кипнала подсолена вода, прибавят се скаридите и се разбърква за кратко, след което се прецежда и се измиват.
3
Салата от скариди 3
Чесънът се стрива и се слага в блендер заедно с настърганата кора от лимон, 6-8 с. л. зехтин "Екстра върджин", сок от лимон, сол и листа пресен босилек.
4
Салата от скариди 4
Прибавят се кедровото семе, манатарките и соса от пърженето им и се пасира.
5
Салата от скариди 5
Фенелът се почиства и се нарязва на тънки ивички.
6
Салата от скариди 6
Печените червени чушки се нарязват на ленти.
7
Салата от скариди 7
Сварените и отцедени паста и скариди се изсипват в голяма купа и се поръсват с фенела.
8
Салата от скариди 8
Поливат се с винегрета и се разбъркват добре.
9
Салата от скариди 9
Овкусената салата се поднася украсена с лентички червена чушка и стрък мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: