Салата от сирена и сушени плодове

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Салата от сирена и сушени плодове
 
Необходими продукти:
50 г кашкавал
50 г сирене „Ементал“
50 г сирене „Мимолет“ (или „Чедър“)
50 г козе сирене
1 орех
100 мл червено вино
30 г сушени смокини
30 г сушени кайсии
30 г фурми
3–5 листа цикория
мента за украса


Начин на приготвяне:
1
Ядката на ореха се изважда много внимателно така, че да остане цяла. Пошира се във виното в дълбок съд за около 20 минути.
2
Сирената се нарязват на кубчета с еднакви форми. Сушените плодове се кипват в малко вода в дълбок съд, изваждат се веднага и се оставят за 10 минути, за да омекнат.
3
Аранжировката на салатата зависи от повода, за който се прави, и подреждането може да е стилно, а може да е и по-лежерно. Украсява се с листата цикория и мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: