Салата от ряпа и моркови с винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2010
Салата от ряпа и моркови с винегрет
 
Необходими продукти:
300 г ряпа
500 г моркови
5–6 стръка магданоз
2 червени чушки
2 скилидки чесън
1 глава червен лук
3 с. л. бял винен оцет
4 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ряпата и морковите се настъргват на едро ренде. На дъното на подходящи чинии се разпределят морковите, а върху тях се слага ряпата.
2
Чушките се разполовяват, поставят се в тава, поръсват се с наситнения чесън и 2 с. л. зехтин и се пекат на 220 градуса около 10 минути. След като се изпекат, се белят и се кълцат, като към тях се добавят наситненият лук, оцетът и останалият зехтин. Полученият винегрет се овкусява със сол и пипер.
3
Върху салатата се поръсва наситненият магданоз и се разпределя винегретът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: