Салата от рукула с топчета от сьомга

Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2005
Салата от рукула с топчета от сьомга
 
Необходими продукти:
200 г пушена сьомга
6-7 едри печурки (150 г)
1 връзка рукула
1 скилидка чесън
1 филия хляб
20 г масло
10 бр. каперси
3-4 стръка копър
1 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
сокът от 1 лимон
7-8 с. л. зехтин
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Салата от рукула с топчета от сьомга
Печурките се нарязват на малки парчета. Запържват се за 1-2 минути в предварително загрятото масло, като се поръсват с наситнения чесън и с черен пипер.
2
Салата от рукула с топчета от сьомга 2
Филията се нарязва на кубчета. Приготвят се кротони, като кубчетата се запържват в предварително загретия зехтин.
3
Салата от рукула с топчета от сьомга 3
Дресингът се приготвя, като в лимоновия сок се налива зехтин, поръсва се сол и се разбърква.
4
Салата от рукула с топчета от сьомга 4
В лъжица за сладолед се слага парче вакуумиращо фолио, поставя се парче сьомга, поръсва се с наситнен копър, добавят се гъби и се завива с помощта на фолиото, за да стане топче.
5
Салата от рукула с топчета от сьомга 5
Рукулата се нарязва на ивици, полива се с дресинга. Топчетата със сьомга се нареждат в плоска чиния, между тях се поставя салатата от рукула, поръсват се кротоните. Рърху топчетата се поръсва наситнен копър и каперси.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: