Салата от рукула и смокини

Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2004
Салата от рукула и смокини
 
Необходими продукти:
6 смокини
1 връзка рукула
1 чепка грозде
50 г кашкавал
балсамов оцет
зехтин


Начин на приготвяне:
1
Салата от рукула и смокини
Смокините се нарязват на четвъртини и се запичат на грил тиган за кратко.
2
Салата от рукула и смокини 2
Приготвят се хрупки, като части от настъргания кашкавал се поставят на тънък пласт в сгорещен тиган и се запичат до златисто. Готовите хрупки се прехвърлят в чиния.
3
Салата от рукула и смокини 3
Рукулата се нарязва и се поставя в купа. Добавят се зърната грозде, овкусява се със зехтина.
4
Салата от рукула и смокини 4
В плитка чиния се поставя част от салатата, върху нея се начупват хрупките, а отстрани се подреждат смокини. (По желание между смокините може да се сложи нарязана на тънки парчета пастърма.) Салатата се поръсва с балсамов оцет и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: