Салата от рукула и гъби шийтаке

Източник: Бон Апети
Дата: 24.12.2003
Салата от рукула и гъби шийтаке
 
Необходими продукти:
1 връзка салата от рукула
2 шепи гъби шийтаке (сушени манатарки)
50 г лешници
1-2 с. л. олио
1 с. л. горчица
1 скилидка чесън
6-7 с. л. зехтин
2 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. соев сос
1 ч. л. естрагон
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. мед
1-2 щипки захар


Начин на приготвяне:
1
Салата от рукула и гъби шийтаке
Листата на рукулата се измиват, изцеждат се добре и се нарязват надребно.
2
Салата от рукула и гъби шийтаке 2
Гъбите се накисват в гореща вода, докато набъбнат, изцеждат се и се запържват в сгорещената мазнина за около 2-3 минути на силен огън.
3
Салата от рукула и гъби шийтаке 3
За дресинга чесънът се счуква в хаванче, смесва се в купа с всички останали продукти и се разбърква добре.
4
Салата от рукула и гъби шийтаке 4
С приготвения дресинг се заливат нарязаните листа рукула, прибавя се от запържените гъби, разбърква се и се поръсва с едро смлените лешници и няколко капки мед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: