Салата от рукула, гъби шийтаке и лешников винегрет

Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4-5 листа рукула
1/2 с. л. мед
1/2 ч. л. сол
1 с. л. смлени лешници
6 с. л. зехтин
4 с. л. лимонов сок
4 чери домата
2 с. л. соев сос
2-3 с. л. олио
3-4 бр. гъби шийтаке
100 г резене
2 листа радичо
3-4 листа маруля
3-4 листа китайско зеле
10 листа пресен естрагон


Начин на приготвяне:
1
Салата от рукула, гъби шийтаке и лешников винегрет
Гъбите се накисват във вряла вода и се оставят да престоят, докато водата се охлади. След това се нарязват на малки парчета. В тиган се сгорещява олио, гъбите се запържват за 2 минути и се поливат със соев сос.
2
Салата от рукула, гъби шийтаке и лешников винегрет 2
Рукулата се нарязва наедро и се поставя в салатиера. Добавят се нарязаните на ивици китайско зеле, маруля и радичо, разбърква се и се прибавя нарязаното наситно резене.
3
Салата от рукула, гъби шийтаке и лешников винегрет 3
Дресингът се приготвя, като лимоновият сок, зехтинът, смлените лешници, солта, медът и наситненият естрагон се слагат в купа и се разбиват.
4
Салата от рукула, гъби шийтаке и лешников винегрет 4
В средата на порцията се слага от салатата, отстрани се подреждат парченца чери домати и запържени гъби. Салатата се полива с дресинга и се сервира. По желание може да се поръси със смлени лешникови ядки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


293 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: