Салата от прясно зеле и моркови

Салатата е богата на растителни влакна и витамини
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 18.12.2013
Салата от прясно зеле и моркови
 
Необходими продукти:
450 г прясно зеле
150 г моркови
50 мл зехтин
50 мл оцет
1/2 връзка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелето се почиства, измива се и се нарязва на тънки ивици. Морковите се почистват и се настъргват на ренде. Магданозът се реже наситно. Смесват се в купа, като се посоляват на вкус. С ръце намачкайте и стрийте продуктите, за да поемат солта.
2
Полейте с оцета, разбъркайте и чак накрая добавете зехтина. Целта на смесване на подправките в тази последователност е те да бъдат попити от зеленчуците по-добре. В някои региони на България прибавят и ситно нарязани листа от целина, но това е по ваш вкус и преценка. Ястието е богато на растителни влакна и витамини.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2018
Класика!
6.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Класика! Аз слагам и копър - вкъщи е предпочитана подправка пред магданоза.
5.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Чудесно се комбинира с прясна риба, печена на скара.
4.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2014
Вчера правих такава салата, защото най-накрая успях да си намеря хубаво зеле. Спазих последователността на овкусяването и наистина се получи по-добре. За зелената подправка сте прав - в Североизточна България вместо магданоз слагат целина, а в Софийско - копър. На мен със всичко ми харесва, много обичам зеле.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2014
За тези, които искат да постят....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: