Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън

Полезна, апетитна, пъстра и бърза
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 малки глави червено цвекло (500 г)
5 стръка керевиз
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
50 г орехи
50 мл зехтин „Екстра върджин“
20 мл тъмен балсамов оцет
зехтин за намазване на цвеклото
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън

Червеното цвекло се полива с малко зехтин, увива се в алуминиево фолио и се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 1 час. След това се обелва и се нарязва на лодки.

 


2
Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън 2

Керевизът се наситнява, лукът се нарязва на ивички, орехите се натрошават, чесънът се стрива на паста с малко сол.

 


3
Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън 3

В купа се смесват лодките цвекло, керевизът, орехите, чесънът и лукът. Подправя се със зехтин, сол, черен пипер и балсамов оцет. Всичко се разбърква добре и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2015
Прекрасна
2.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2013
Салатата стана прекрасна
1.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2013
Тази салата я правя поне веднъж месечно, любима е на всички!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: