Салата от печени зимни зеленчуци

Зимата може да бъде пъстра, пълна с аромати и различни вкусове
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2013
Салата от печени зимни зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 сладък картоф (батат)
1 морков
2 корена пащърнак
1 малка глава целина
1 глава червен лук
5 с. л. зехтин „Екстра върджин”
50 г орехи
1 с. л. тъмен балсамов оцет
1 с. л. сок от лимон
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
100 г краве сирене за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Салата от печени зимни зеленчуци

Картофът, морковът, пащърнакът и целината се обелват и се нарязват на кубчета с големина 2 см. Лукът се нарязва на лодки.

 


2
Салата от печени зимни зеленчуци 2

Зеленчуците се слагат в купа и се заливат с 3 с. л. от зехтина, овкусяват се със сол и черен пипер и се разбъркват. Прехвърлят се в тава. Пекат с в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути, като се разбъркват няколко пъти.

 


3
Салата от печени зимни зеленчуци 3

Орехите се запичат във фурната на 220 градуса с вентилатор, за 4 минути и после се натрошават. Магданозът се нарязва наситно. В купа се смесват останалият зехтин, балсамовият оцет, сокът от лимон и дижонската горчица. Овкусява се със сол и черен пипер. Прибавя се магданозът.

 


4
Салата от печени зимни зеленчуци 4

Зеленчуците се сипват в купата, заедно  с дресинга и се разбъркват, като се прибавят и орехите. Сервират се с натрошеното сирене.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2018
Доста сладка гарнитура стана.
2.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
страхотна салата става и за гарнитура към някоя свинска пържола
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: