Салата от печени зеленчуци и овесени ядки

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 24.11.2017
Салата от печени зеленчуци и овесени ядки
 
Необходими продукти:
100 г прясно зеле
1 морков
1 малка глава лук
1 кисела краставичка
1 стрък копър
1 стрък магданоз
1 шепа маслини
1 ч. л. сусам
2 с. л. овесени ядки
1 ч. л. зехтин
1 ч. л. лимонов сок
1 ч. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се нарязват на средно големи парчета. Копърът се наситнява. Всичко се запича в тиган без мазнина или на грил. Поставят се в подходяща чиния. Разбъркват се.
2
Овесените ядки също се запичат в тиган за около 5 минути, като се внимава, да не изгорят. Добавят се към салатата. Разбърква се.
3
Слагат се и маслините. Овкусява се със соевия сос, зехтина и лимоновия сок. Поръсва се със сусама и ситно нарязания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: