Салата от печени чушки със сирене и орехи

Ще откриете още вкус на запечен лук, рукола и деликатен аромат на чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г рукола
2 червени чушки
2 глави червен лук
1/2 ч. ч. печени орехи
200 г сирене „Фета”

за винегрета:
2 скилидки чесън
1/4 ч. ч. зехтин „Екстра върджин”
2 с. л. червен винен оцет
1/4 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салата от печени чушки със сирене и орехи

Чушките се изпичат в загрята на 200 градуса фурна за 10–15 минути, след това се слагат в плик и се задушават. Обелват се и семките се отстраняват. Нарязват се по дължина.

 


2
Салата от печени чушки със сирене и орехи 2

Лукът се нарязва на шайби с дебелина 1,5–2 см. Пече се на грил тиган, докато омекне.

 


3
Салата от печени чушки със сирене и орехи 3

Чесънът за винегрета се прави като чесънът се нарязва наситно и се смесва с останалите продукти.

 


4
Салата от печени чушки със сирене и орехи 4

В съд се слагат чушките и лукът и се мариноват с 2 с. л. от винегрета.

 


5
Салата от печени чушки със сирене и орехи 5

В купа за салата се слага измитата и подсушена рукола и се овкусява с винегрета.
 

6
Салата от печени чушки със сирене и орехи 6

Отгоре се слагат маринованите печени зеленчуци, сиренето, нарязано на малки кубчета и печените орехи.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2019
приятно предложение ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: