Салата от печени чушки и патладжан

Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2010
Салата от печени чушки и патладжан
 
Необходими продукти:
4 зелени чушки
2 патладжана
200 г сирене
8 ръжени филийки хляб
2 скилидки чесън
4 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
4 листа босилек за украса
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чушките и патладжаните се изпичат, като се оставят в плик или в съд под капак, за да може по-лесно да се обелят.
2
Обелените и почистени зеленчуци се нарязват на ленти (патладжаните трябва да се оставят 4–5 минути да се изцедят от горчивия сок), смесват се и се овкусяват със сол и накълцаните чесън и магданоз. Сипват се в подходяща за сервиране чиния.
3
От зехтина и оцета се приготвя марината, в която се оставя за няколко минути нарязаното на плочки сирене. След това се изважда и се подрежда до зеленчуците.
4
Салатата се украсява с босилека и се поднася с препечените филийки. По желание може да се поръси допълнително със соса от мариноването.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: