Салата от печена тиква с таханов сос

Екстравагантна идея за Бъдни вечер
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква
2 глави червен лук
3 с. л. зехтин
3 с. л. сусамов тахан
2 с. л. лимонов сок
1 скилидка чесън
30 г орехови ядки
1/2 ч. л. сумак
1/4 връзка магданоз
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от печена тиква с таханов сос
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета, залива се с 2 с. л. зехтин, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
2
Салата от печена тиква с таханов сос 2
Пече се 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, като след първите 20 минути се добавя и лукът, нарязан на полумесеци. След това се оставя да се охлади.
3
Салата от печена тиква с таханов сос 3
Смачканият на паста чесън се смесва с тахана, лимоновия сок, останалия зехтин, около 2 с. л. вода, сол и черен пипер на вкус и се разбива добре.
4
Салата от печена тиква с таханов сос 4
Зеленчуците се сипват в чиния и се заливат с тахановия сос.
5
Салата от печена тиква с таханов сос 5
Ореховите ядки се напръскват с вода, поръсват се с по една щипка сол и захар и се запичат.

6
Салата от печена тиква с таханов сос 6
Салатата се поднася, поръсена със запечените орехи, наситнения магданоз и сумака.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: