Салата от печена тиква с орехи и смокини

Зимна салата, която звучи екзотино, защото е с тиква, а нея свързваме с някакъв десерт. Но тук вкусът ще ви изненада много приятно
Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г тиква
1/2 глава червен лук
1 стрък селъри
100 г печени орехи
50 г сушени смокини
50 мл зехтин
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
200 мл зехтин
100 мл тъмна бира
50 мл бял балсамов оцет
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от печена тиква с орехи и смокини

Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Поръсва се с нарязаният наситно розмарин и зехтина. Овкусява се със сол и черен пипер и се пече в загрта на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути. Оставя се да се охлади.

 


2
Салата от печена тиква с орехи и смокини 2

Лукът и селърито се нарязват наситно. Орехите се натрошават. Смокините се нарязват на четвъртинки.

 


3
Салата от печена тиква с орехи и смокини 3

Балсмовият оцет, медът, дижонската горчица и бирата за дресинга се смесват в купа. Овкусява се със сол и черен пипер, налива се зехтина и се разбърква до хомогенизиране.

 


4
Салата от печена тиква с орехи и смокини 4

Тиквата, лукът, селърито, смокините и орехите се смесват. Салатата се овкусява с дресинга, разбърква се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: