Салата от печен праз с панирана "Дунавия" и печени чушки

Зимна салата oт панирана с къри "Дунавия" и зеленчуци с медено-горчичен винегрет
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100-150 г сирене
1 щипка естрагон
1 ч. л. сол
1 ч. л. мед
1 с. л. горчица
2 с. л. винен оцет
5-6 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
5-6 стръка копър
1 щипка естрагон
1/2 - 1 ч. л. къри
2-3 с. л. зехтин
2-3 филии хляб
бялата част на 4-5 стръка праз
4-5 печени чушки
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от печен праз с панирана \
Празът се почиства от най-външните листа. Стръковете се нарязват на парчета с дължина около 10 см.
2
Салата от печен праз с панирана \
Взимат се по 4 парчета праз и се завързват с дебел конец. Получените снопчета се слагат в тенджера с кипнала подсолена вода и се варят 10 минути.
3
Салата от печен праз с панирана \
След това празът се изважда от съда и се охлажда със студена вода.
4
Салата от печен праз с панирана \
Снопчетата се запичат върху грил тиган, след което конецът се отрязва.
5
Салата от печен праз с панирана \
Вътрешността на хляба се натрошава и се запържва в предварително загретия зехтин. Подправя се с къри и естрагон.
6
Салата от печен праз с панирана \
Щом станат златисти, трохите се смилат в блендер, така че да станат на галета.
7
Салата от печен праз с панирана \
Сиренето "Дунавия" се нарязва на плочки и се овалва в готовата панировка.
8
Салата от печен праз с панирана \
Горчицата се слага в купа, налива се оцетът и се разбиват.
9
Салата от печен праз с панирана \
Добавя се медът, подправя се със сол, бял пипер и зехтин и се разбива. Накрая се поръсва с естрагон и с наситнен копър.
10
Салата от печен праз с панирана \
В основна чиния се нареждат по няколко парчета праз. До него се слага от нарязаната надребно чушка и се полива с дресинга. Отстрани се нареждат панирани сиренца и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: