Салата от печен карфиол

В комбинация със селъри, нар и лешници
Източник: Бон Апети
Дата: 04.02.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
2 стръка селъри
5 с. л. сурови лешници
1/2 нар
5 с. л. зехтин
1 с. л. бял балсамов оцет
1/2 с. л. кленов сироп
1/3 връзка пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от печен карфиол

Карфиолът се накъсва на розички. Слага се в тава, на дъното на която има хартия за печене и се овкусява с 3 с. л. от зехтина, сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато започне да се карамелизира – 35 минути. След това се охлажда.

 


2
Салата от печен карфиол 2

Температурата на фурната се намалява на 150 градуса и се запичат лешниците за около 8 минути.

 


3
Салата от печен карфиол 3

Селърито се обелва, нарязва се натънко, зрънцата на нара се изваждат, магданозът се нарязва наедро. Слагат се в купа.

 


4
Салата от печен карфиол 4

Прибавят се карфиолът и лешниците и се овкусява с кленовия сироп, оцета, останалия зехтин, сол и черен пипер. Разбърква се и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2017
Интересна на вкус салата. Пекох карфиола по-малко време, но пак една идея повече, отколкото е по вкуса ни. Следващия път ще го пека около 15 минути на посочените градуси.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: