Салата от печен червен лук

Ароматна и засищаща, с атрактивен външен вид
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 големи глави червен лук
150 г овче сирене
100 г печени орехи
2 стръка мащерка
4 с. л. балсамов оцет
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от печен червен лук
Лукът се обелва. Във всяка глава се правят дълбоки прорези, но не докрая, така че да се оформят 8 парчета.
2
Салата от печен червен лук 2
Поставят се в тава, посоляват се, заливат се със зехтин и оцет и се поръсват с листенца мащерка.
3
Салата от печен червен лук 3
Покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 45 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
4
Салата от печен червен лук 4
След това фолиото се отстранява и лукът се допича за още 10 минути.
5
Салата от печен червен лук 5
Поднася се с накълцани орехи и натрошено сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2021
Много вкусна и интерсна салата !
2.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2016
Много лесна и вкусна топла салата.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: