Салата от паста с печени чушки и маслини

Салатите с паста са начин да разнообразите менюто
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г паста „Фусили”
400 г печени червени чушки
200 г зелени маслини без костилки
100 г сирене „Пармезан”
5–6 листа босилек

за пестото:
100 мл зехтин
1 връзка босилек
1 скилидки чесън
1 с. л. лимонов сок
30 г орехи
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от паста с печени чушки и маслини

Пастата се сварява в подсолена вода за около 7 минути или според указанията на опаковката. След това се отцежда и измива.

 


2
Салата от паста с печени чушки и маслини 2

Маслините се разрязват надве, червените чушки се нарязват на кубчета.

 


3
Салата от паста с печени чушки и маслини 3

Пармезанът се настъргва. Босилекът се накъсва.

 


4
Салата от паста с печени чушки и маслини 4

Всички продукти за пестото се слагат в подходящ съд и се пасират.

 


5
Салата от паста с печени чушки и маслини 5

В голяма купа се сипва пастата, добавят се маслините, червените чушки, пармезана и босилека.

 

 


6
Салата от паста с печени чушки и маслини 6

Добавя се пестото  разбърква се и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2015
Лесна за приготвяне и невероятно вкусна. Ще си я правим редовно!
4.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2015
Получи се страхотна паста! Промених рецептата малко, като добавих и други зеленчуци, и с пестото е невероятно вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Идеална следобедна закъска (особено, ако сме пропуснали обяда). Като се приави и малко чили сос се получава превъзходно.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2013
Вместо пармезан, сложих френско меко сирене и разбърках, за да се разтопи. Получи се много добре.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2013
Много обичам подобни ястия с макарони :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: