Салата от пащърнак и моркови

Свежа и хрупкава
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 моркова
1 корен пащърнак
1/2 връзка копър
50 г сурови слънчогледови семки
2 с. л. олио
сол на вкус

за дресинга:
1 скилидка чесън
4 с. л. лимонов сок
1 с. л. сусамов тахан
1 с. л. мед
1 ч. л. къри на прах
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от пащърнак и моркови
Морковите и пащърнакът се почистват и се режат на ленти с белачка. Поливат се с олиото, посоляват се и се готвят в силно загрят тиган с незалепващо покритие за 1–2 минути, колкото леко да омекнат.
2
Салата от пащърнак и моркови 2
Слънчогледовите семки се запичат на сух тиган.
3
Салата от пащърнак и моркови 3
В купа се смесват таханът, медът, лимоновият сок, наситненият копър, стритият на паста чесън, кърито и сол на вкус. Ако дресингът е много гъст, се разрежда с малко студена вода.
4
Салата от пащърнак и моркови 4
Зеленчуците се овкусяват с дресинга и се разбъркват.
5
Салата от пащърнак и моркови 5
Салатата се поднася със слънчогледовите семки.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2016
Чудесна комбинация от вкусове, аромати и текстури, много ми хареса. Замених меда със сироп от агаве и вместо със слънчогледови, поръсих с тиквени семки :)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2016
Уникална салата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: