Салата от пъдпъдъчи яйца с панирани чери доматчета

Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2010
Салата от пъдпъдъчи яйца с панирани чери доматчета
 
Необходими продукти:
8 пъдпъдъчи яйца
300 г салата „Айсберг“
100 г рукула
200 г листа спанак
150 г „Пармезан”
3 с. л. балсамов оцет
5 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
200 г чери доматчета
1 яйце
2 с. л. галета
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пъдпъдъчите яйца се сваряват и се белят.
2
Салатите и спанакът се измиват, подсушават се, накъсват се в купа и се овкусяват със сол, пипер, балсамовия оцет и зехтина.
3
Доматчетата се овалват в смесените предварително яйце и галета. Панират се за 1–2 минути в предварително загрято олио. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
4
Салатата се поднася, като върху нея се аранжират панираните доматчета, нарязаните на четвъртинки яйца и филираният „Пармезан”.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: