Салата от охлюви

Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2003
Салата от охлюви
 
Необходими продукти:
6–7 охлюва
1 к. ч. сварен ориз
3–4 с. л. грах
30 г краве масло
сок от 1/3 лимон
2–3 листа салата “Айсберг” (маруля)
3–4 стръка копър


Начин на приготвяне:
1
Салата от охлюви
Живите охлюви се слагат в студена и подсолена вода за около 1 час, изсипват се в гевгир и се измиват на силно течаща вода, след което се пускат в кипяща подсолена вода.
2
Салата от охлюви 2
Сварените охлюви се изваждат от черупките, поставят се в купа и се разбъркват заедно с всички останали съставки без салатата.
3
Салата от охлюви 3
На дъното на купа се поставя цяло листо от салата “Айсберг”, а останалите се нарязват на лентички и също се слагат в нея. Прибавят се охлювите заедно с останалите продукти и се украсява с резен лимон и стрък копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: